FURORE
Werkplaats van de verbeelding

EXPRESSIEF WERKEN AAN COMMUNICATIE EN SAMENWERKING

Ouwe lullen jonge geesten

Een zalvende training voor generatiekloofjes.

Maak ‘21st century skills’ hot voor boomers en ‘55+ ervaring’ booming voor millennials.

Twee ouwe lullen met jonge geesten nemen je mee in een avontuur die de verschillende generaties binnen jouw organisatie bij elkaar brengt. Een actieve en onderzoekende training voor ieder bedrijf dat worstelt met generatievraagstukken. 

In een doorsnee organisatie werken op zijn minst drie, toch al gauw vier en soms zelfs vijf generaties samen. Hoewel… sámen? Soms lijkt het wel of ze elk in een ander universum zijn opgegroeid en dat ze daar ook leven. Andere omgangsvormen, andere gewoontes, andere kwaliteiten, ander taalgebruik zelfs. Dat kan de samenwerking behoorlijk in de weg zitten. Zonde, want juist in de verschillen zit zoveel potentie.

Vanuit welk kader denkt en handelt iedere generatie binnen het bedrijf eigenlijk? Welke vraagstukken in de samenwerking roept dat op? Waar liggen ieders kwaliteiten? En hoe benutten we die? Welk kansen wachten op ontdekking?

Waarom dit programma kiezen?

Je merkt dat ‘jong’ en ‘oud’ langs elkaar heen lijken te werken. Je hoort de oudere generaties mopperen en de jongere generatie klagen, of nog erger… je ziet ze vertrekken! Of je hebt simpelweg het idee dat je niet optimaal gebruik maakt van alle aanwezige kwaliteiten. En daar wil je wat aan doen.

Wat ga je doen?

We brengen de verschillende generaties bij elkaar. We onderzoeken op een actieve manier de identiteiten van de verschillende generaties in het bedrijf. Door beelden van elkaar uit te wisselen, jezelf te laten zien. Eerlijk en met een beetje humor. We leggen op tafel wat ons dwars zit en leven ons uit in de heerlijke stereotyperingen die we hebben van elkaar. We wisselen actief uit, bevragen elkaar en stellen beelden bij. We onderzoeken waar ieders kracht zit en waar men behoefte aan heeft.
Zo ontstaat er nieuwe kennis van elkaars kwaliteiten en werkwijzen. Deze zetten we direct in door samen te werken aan een actueel bedrijfsvraagstuk. Zo ontdekken we hoe we de samenwerking juist dóór de verschillen een boost kunnen geven.

Wat levert het op?

Na afloop van dit traject is er meer begrip voor elkaars handelen en denken. Men heeft kennis van de ‘gebruiksaanwijzingen’ die bij iedere generatie horen. Men kent elkaars kwaliteiten en zoekt elkaar daarvoor op. Hierdoor verbetert de samenwerking en worden doelen op een effectievere manier behaald.

Profiel

Leerzaam – Verbindend – Actief – Speels – Uitwisseling

Informatie over dit programma.

Groepsgrootte:
10 – 100 personen

Nodig:
Groepsgrootte afhankelijk. In ieder geval 2 zalen.
Voldoende stoelen
2 flip-overs

Trainers:

Roeland Vonk (1965) is gefascineerd door hoe mensen, teams en organisaties leren.
Als docent aan de HKU en als trainer en (team)coach werkt hij met mensen van allerlei leeftijden en achtergronden.
Hij weet de olifant op tafel te krijgen en het gesprek er over op gang te brengen. Vanuit zijn achtergrond in opleidingskunde en organisatiekunde helpt hij om in dat gesprek oplossingsrichtingen te vinden.

Hugo Vos (1962) is gefascineerd door interactie tussen mensen. Met zijn enorm creatieve brein en zijn meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van communicatie en het theater, weet hij die olifant op tafel samen met de deelnemers te analyseren en van alle kanten te belichten. Hij brengt je bij de kern van de vraagstelling.
Vervolgens weet hij je met zijn verrassend speelse werkvormen uit te nodigen tot experimenten waarin je leert anders met de olifant om te gaan dan je voorheen gewend was. 

Het succes van deze mannen? Hun enorme ervaring en hun enorm jonge geesten!


Contact

Te boeken als:

Dummy

Special

Een special wordt op maat gemaakt.

Wanneer:
– Vraagafahankelijk
Waar:
– Heel Nederland
Duur:
– Programma-afhankelijk
Prijs:
– Maatcalculatie excl. BTW en excl. kilometervergoeding (€0,45/km)

 

Toneel gordijnen Rood