Selecteer een pagina

Dat ik single ben is voor mij eigenlijk niet zo’n probleem. Het zijn mijn vrienden die er een probleem mee hebben. 
‘Zeg… kom je vanavond bij ons chillen? We hebben Dinges ook uitgenodigd. Jullie zouden een leuk stel vormen! Wie weet?!’ En dat soort dingen.
Of… ‘Ga je alleen op vakantie?!’ Als ze niet aan het pushen zijn zijn ze wel aan het vissen. Ze kunnen het op de een of andere manier klaarblijkelijk niet verdragen dat ik alleen door het leven ga.
Als ik ooit eens vertel ik dat ik met iemand uit eten ga dan zeggen ze meteen: ‘Oooooh?’ waarin ze het pushen en vissen combineren. Ik vind mijn vrienden op dat vlak vermoeiend.

Maar goed… om van al dat gezeik af te zijn ben ik maar gaan daten. Of zit ik mezelf nou voor de gek te houden? Ben ik toch wanhopig? Waarom zit ik hier eigenlijk? Ongelukkig te zijn met mezelf aan een tafeltje in een saaie bar met niet teveel herrie omdat je elkaar dan tenminste kunt verstaan.
Wachtend op mijn eerste Tinderdate ever.

Ik vind het doodeng.

Hij zag er leuk uit op de foto. Sportief. Zijn profiel sprak me ook aan en tot mijn schrik hadden we na het swipen een ‘match’!
Hij reageerde vrij snel. We hadden een leuke chat en nou zit ik hier best wel zenuwachtig te zijn. Ik moet natuurlijk een goede openingszin hebben. En waar hébben we het over straks?
Ik ga weer naar huis denk ik. Ik wil dit niet. Ik…

“Hallo?” 
“Ehm… Hallo…” 

Wacht even… wie is dit?

“Margreet!”
“Ehm ja…”
“Ik ben Henk dus…”

Gatver die gast is 20 jaar ouder dan op zijn profielfoto! En er hangt een geur van asbak om hem heen. Hij rookt! 

“Oh ehm… leuk je te ontmoeten.”
“Ja! Spannend hoor…”
“Ja… dat vind ik ook.”
“Koffie?”

(Morgen meer)
___________
2023 ©Hugo Vos

Om zijn proza-pen te scherpen schrijft én publiceert Hugo Vos iedere avond in 2023 een klein stukje van een kort verhaal. 
Op zondagavond begint hij, om vervolgens pas de volgende avond verder te schrijven. Een hele week lang. Op zaterdagavond moet het verhaal tot een einde komen. Geen idee waar hij uitkomt. Geen idee of het lukt. Een jaar lang. Iedere week opnieuw.

(Heb je een leuke titel, een foto of een thema als input voor een nieuw verhaal? Voel je vrij om je suggesties te droppen. Wie weet pakt hij het op.)

Dit delen: