Selecteer een pagina

De eendagsvlieg

Kom op jongens, ik ben al lang geen larve meer. Ik heb de volwassen leeftijd bereikt. Dus het is tijd. Hoog tijd. Opschieten nu. Ik ben op zoek naar een partner. Seks wil ik. Meer heb ik niet nodig. Eten? Geen tijd voor. Kom op mannen waar zitten jullie? Naast me? Nee dat zijn mijn broers. Dat vind zelfs ik niet kunnen geloof ik. Dat kan toch niet goed zijn toch? Of wel? Wat maakt het uit. Hoe laat is het? Tjee wat gaat de tijd snel. Zitten mijn vleugels goed? Oh… ik heb drang. Zo’n drang. Ik wil. JA ik wil. Hallo? Is er ergens een man die met me wil? Niet te oud hoor, een paar uur, maximaal. Met mooie lange staartdraden. Net als ik. Ja, laat het dan wel een aantrekkelijke man zijn. Verstrengelen wil ik. Er een feestje van maken. Het is de laatste daad die ik doe. De enige daad zelfs die ik doe. Laat die daad een hoogtepunt zijn. Hoe laat is het nu? Opschieten! Kijk daar hangt er één boven het water. Oh wel honderd. Ik kan kiezen. Joehoe! Hier! Hier beneden!. Oké, ik moet naar boven nu. Het water uit! Ik moet mezelf zichtbaar maken. Aantrekkelijk zijn. Ja er is er een die me ziet! Die me ruikt zelfs denk ik. Ruik ik goed? Kom, kom, kom. Ja! Daar komt er een.  Hoi ik ben… hemel ik heb niet eens een voornaam. Wie ben jij? Ach, niet belangrijk ook. Laten we er geen doekjes om winden. Ik wil. Wie je ook bent. Wil jij ook? Ja, ik weet het, dit wordt mijn dood. Maar ik heb het er graag voor over. Bevrucht me! En ik zal sterven. Bevrucht me nu! Oh… oh… Ja! Ja! Jaaaaaa! Dank je wel. Was het voor jou net zo fijn als voor mij? Het is mooi geweest. Het is goed zo. Ik heb een fijn leven gehad. Nu is het aan mijn kinderen om er wat moois van te maken.

(Morgen meer)
___________
2023 ©Hugo Vos

Om zijn proza-pen te scherpen schrijft én publiceert Hugo Vos iedere avond in 2023 een klein stukje van een kort verhaal. 
Op zondagavond begint hij, om vervolgens pas de volgende avond verder te schrijven. Een hele week lang. Op zaterdagavond moet het verhaal tot een einde komen. Geen idee waar hij uitkomt. Geen idee of het lukt. Een jaar lang. Iedere week opnieuw.

(Heb je een leuke titel, een foto of een thema als input voor een nieuw verhaal? Voel je vrij om je suggesties te droppen. Wie weet pakt hij het op.)

Dit delen: