Selecteer een pagina

Lief dagboek,

Oh je wilt niet weten wat er gebeurd is. Mamma kwam boven met een kopje thee. Nou, dan weet je al hoe laat het is. Ze wilde met me práten.
Chapeau trouwens voor de prestatie om de thee boven te krijgen. Van de keuken naar de traplift, van de traplift naar mijn kamer. Op een dienblaadje. En dat zonder haar rollator. Ik vraag me oprecht af waarom ze buiten zo nodig met dat ding moet lopen. Binnen gebruikt ze hem niet. 

Maar goed, ze kwam mijn kamer binnen met de woorden woorden: “Kindje heb je even?” 
‘Kíndje?!’ Ik ben verdorie 71. 

Hoe dan ook. Ze maakt zich zorgen om me. Dat ik al zo lang ‘Alleenstaand’ ben. (Dan denk ik: Nou én? Ik heb in de 26 jaar na Lodewijk heus nog wel van andere mannen geproefd hoor, maar dat ga ik háár niet vertellen natuurlijk! Terwijl ze er wél naar vroeg… Ook dát nog! Ik schaam me dood. Wat denkt dat mens wel niet?)

Oh dagboek… ze heeft een ontmoeting gearrangeerd met de ouders van ‘een voor mij geschikte levensgezel!’ “Uit een gegoede familie die mij zeker zal bevallen.” En een ‘nee bedankt’ werd niet geduld.

Oh lief dagboek… Is dit een of andere valse manier om mij op termijn het huis uit te werken? Moet ik dat zó lezen?
Aanstaande woensdag word ik geacht ‘In mijn beste japon’ om 20:15 uur beneden te zijn om de gasten te ontvangen die om 20:30 zullen arriveren.

‘Japon’ Ze gebruikte dat woord echt.

Oh, ik heb ouders uit het jaar nul. Maar ik zal er aan moeten geloven. Anders krijg ik weer huisarrest. En dat is op mijn leeftijd echt een ding. Nou ja. We gaan het zien. Ik schrijf je gauw hoe het gegaan is!

(Morgen meer)

(Morgen meer)
___________
2023 ©Hugo Vos

Om zijn proza-pen te scherpen schrijft én publiceert Hugo Vos iedere avond in 2023 een klein stukje van een kort verhaal. 
Op zondagavond begint hij, om vervolgens pas de volgende avond verder te schrijven. Een hele week lang. Op zaterdagavond moet het verhaal tot een einde komen. Geen idee waar hij uitkomt. Geen idee of het lukt. Een jaar lang. Iedere week opnieuw.

(Heb je een leuke titel, een foto of een thema als input voor een nieuw verhaal? Voel je vrij om je suggesties te droppen. Wie weet pakt hij het op.)

Dit delen: