dat ook dichters moeten leren wil ik helder proclameren laten zij zich niet verstouten in het verhullen van hun fouten neem mijzelf nou eens bijvoorbeeld bijvoorbeeld wat ik eerder schreef schreef ik een lus-gedicht dat zei ik ik zei het vol in overtuiging zij die goed oplettend lazen zaten zich toen te verbazen want wat ontbrak dat was de lus waardoor ik had gelogen dus in het kwatrijn hoort het te lussen lussen de woorden aan de zinnen zinnen eindigen en ze beginnen beginnen hier dus met het einde verleden week ontbrak dat mooie heb ik het flink zitten verklooien ik kan die fout niet langer dragen en wil u om verschoning vragen
___
Gedicht: © Hugo Vos
In vorm blijven. Dat is de kunst. Iedere vrijdag in 2022 giet ik mijn woorden in een voorbedachte vorm. Welke vorm ik kies hangt af van in welke vorm ik zelf verkeer. Want vormgeven is soms hard werken.
Gekozen versvorm van vandaag:
Luspoëzie (2)
Luspoezie ofwel Loop Poetry is afkomstig uit Engeland en populair op Engelstalige poëzie-sites.
Het gedicht bestaat uit 20 regels, een vaste structuur van distichons (een distichon = 2 regels) en kwatrijnen (een kwatrijn = 4 regels). De distichons rijmen, de kwatrijnen rijmen niet, maar vormen luspoëzie, wat inhoudt dat het laatste woord van regel 1 het beginwoord is van regel 2 enz.
Ik had daar afgelopen week overheen gelezen toen ik het ging toepassen. Tja… en daarmee ontbrak de hele essentie van de versvorm…
regels: 2+2+4+2+2+4+2+2
schema: aa bb cdef gg hh ijkl mm nn
metrum: vrij